Big Mac -hampurilaiset terveellisempää kuin sairaalaruoka!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Julkisten laitosten, kuten sairaaloiden ja koulujen ruokien laadusta käydään usein paljon keskustelua. Esimerkiksi Britanniassa koulujen huonotasoisesta ruoasta on valitettu jo pitkään, mutta nyt sairaaloissa tarjottavan ruoan tasosta on saatu hälyttäviä tutkimustuloksia.

Daily Mail -lehti kertoo nimittäin tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan NHS:n eli Britannian kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän sairaaloiden ruoista suurin osa on jopa epäterveellisempiä kuin McDonald’s-pikaruokaketjun klassikkohampurilainen Big Mac. Julki tulleen tutkimuksen mukaan 75 prosenttia NHS:n ruoista sisältää enemmän tyydytettyjä rasvoja kuin Big Mac -hampurilainen. 60 prosentissa ruoista oli myös enemmän suolaa.

– On kauhistuttavaa, että sairaiden ihmisten kannattaisi ennemmin syödä McDonald’s-ravintolassa, kommentoi Alex Jackson tutkimuksen suorittaneesta Sustain-ryhmästä.

Sustain-ryhmä haluaakin tutkimuksellaan valottaa sairaalaruokailun erittäin huonoa tilannetta. Heidän tavoitteenaan on saada Britannian hallitus säätämään sairaalaruoalle pakolliset minimistandardit. Ison-Britannian terveysministeriö kuitenkin selittää ruokien erittäin kehnoa tasoa sillä, että sairaalat päättävät itse tarjoamistaan ruoista.