Facebookin arvo romahti – 10 miljardia taivaan tuuliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook listautui viime viikolla New Yorkin pörssiin ja Suomessa saakka sijoittajat innostuivat merkkitapauksesta. Erään nettivälittäjän mukaan joka viides sen suomalaisista asiakkaista oli kiinnostunut sijoittamaan yhtiöön. Lopulta Facebookin arvoksi muodostuikin huimat 100 miljardia dollaria.

Facebookin osaketta merkittiin listautumishetkellä 38 dollarian hinnalla, josta sen arvo kuitenkin vastoin odotuksia laski jo ensimmäisenä päivänä käytyään sitä ennen hetkellisesti yli 41 dollarissa. Toinen pörssipäivä oli kuitenkin katastrofi, sillä kohuttu pörssitulokas romahti ja jäi kaupankäynnin päätteeksi miinukselle yli kymmenen prosenttia.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Facebookin arvosta suli päivässä 10 prosenttia, eli rahassa mitattuna noin 10 miljardia dollaria. Parhaillaan sijoittajat odottavat kauhulla mitä tiistain pörssipäivä tuo tullessaan.