Natsitarina jatkuu – Iron Skyn jälkeen tapetaan 3D-Hitleriä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Iron Sky -tieteiselokuvan menestyksen myötä elokuvan suomalainen tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures lähtee laajentamaan tarjontaansa niin elokuvien kuin television suuntaan, keskittyen ensisijaisesti kansainvälisiin yhteistuotantoihin ja genre-elokuviin.

Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola on nyt myös osakkaana Tero Kaukomaan vetämässä Blind Spot Pictures -yhtiössä. Vuorensolan seuraava elokuvatuotanto on suomalais-iso-britannialais-saksalainen yhteistuotanto I Killed Adolf Hitler, joka kertoo tarinan kahdesta palkkamurhaajasta jotka lähetetään ajassa taaksepäin nitistämään Adolf Hitler. Tarina perustuu norjalaisen Jasonin samannimiseen sarjakuvaromaaniin, joka pokkasi arvostetun Eisner-palkinnon vuonna 2008.

Elokuvan osatuottajina toimivat brittiläisen tuotantoyhtiö Studio Eight Productionsin Jamie ja Alex Brown. Saksasta mukana kelkassa on Niama Film tuottajinaan Thomas Reisser, Gerd Hecker ja Marcus Machura. Elokuva on englanninkielinen, kokoluokaltaan maltillisesti Iron Sky -elokuvaa isompi ja näyttelijöiksi haetaan kansainvälisiä nimiä. Hitler tullaan toteuttamaan digitaalisena 3D-hahmona. Blind Spot Pictures toimii I Killed Adolf Hitlerin päätuotantoyhtiönä.

Iron Sky leviää maailmalla parhaillaan kovaa kyytiä ja marssittaa kuunatsit valkokankaille monissa eri maissa kevään ja kesän mittaan. Katsojaluvut ovat hieman alle miljoonassa (suomessa katsojia on jo 172.000 ja elokuva on seitsemättä viikkoa teattereissa). DVD ja BluRay -julkaisut ovat tulossa alkusyksystä.