Terveysasiantuntijat huolissaan – jo pikkupojille ”manboobsien” poistoleikkauksia

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Lasten liikalihavuus on viime vuosina ollut terveysasiantuntijoiden huolena. Pienillekin pojille voi ylipainonsa vuoksi muodostua niin sanotut ”miesrinnat”. Aikuisilla miehillä ongelmaa hoidetaan yleensä miesten rintaleikkauksella.

Nyt Britanniassa leikkaukset ovat yleistyneet myös pikkupoikien keskuudessa. Tiettävästi 17 ylipainoista poikaa on saanut kolmen vuoden aikana apua tilaansa rintaoperaatiolla. Asiantuntijat arvioivat, että leikkausten määrä on kuitenkin todellisuudessa paljon suurempi, uutisoi The Sun -sivusto.

Miesrintojen leikkaukset ovat kohonneet miesten keskuudessa nenäleikkausten jälkeen toiseksi suosituimmaksi kauneuskirurgiseksi operaatioksi. Asiantuntijat ennustavat, että jopa kuusi lasta kymmenestä on ylipainoinen vuonna 2050. He pelkäävät, että kasvava ylipainoisuus tuo uudenlaisen maksasairausten epidemian nuorten keskuuteen.