Eläinrakas nainen käytti 3.700 euroa lemmikifrettinsä leikkaukseen

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Kaikki lemmikinomistajat varmasti tietävät, miten raskasta rakkaan lemmikin sairastuminen voi olla. Eläinlääkärireissut eivät myöskään ole mitään aivan halpaa hupia. Nyt maailmalla ihastuttaakin australialaisnaisen omistautuneisuus lemmikkifretilleen.

The Mercury -lehti kertoo, kuinka 29-vuotiasta Nicole Flintiä kohtasi suuri huoli tämän huomattua Yoshi-lemmikkifrettinsä kävelyn näyttävän vaikealta. Omistautunut 16 fretin omistaja päätti tehdä kaikkensa auttaakseen sairastunutta lemmikkiään. Niinpä Tasmaniassa asuva Flint kuljetti Yoshin 200 kilometrin päähän eläinsairaalaan neurokirurgiseen leikkaukseen.

Halvaksi fretin leikkaaminen ei tullut millään mittakaavalla – nelituntinen operaatio tuli kustantamaan nimittäin noin 3.700 euroa. Neuvokas Flint perustikin Facebook-yhteisöpalveluun lahjoituksia vastaanottavan ryhmän. Lemmikinomistaja on kuitenkin myös kohdannut kritiikkiä käytettyään tuhansia euroja eläimen leikkaukseen.

Tarinassa on kuitenkin onnellinen loppu. Yoshi on jo päässyt kotiin, eikä fretin eliniän oleteta lyhenevän leikkauksen takia. Eläimen leikannut lääkäri Chris Allfree kertoo lehdelle, kuinka tasmanialainen eläinsairaala tekee vuodessa 10 – 15 neurokirurgista leikkausta, mutta kyseinen leikkaus oli ensimmäinen, joka suoritettiin fretille.