Harvinaisen nolo photoshop-moka – löydätkö virheen tästä kuvasta?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Huonoja kuvanmuokkauksia eli varsinaisia photoshop-mokia päätyy julkisuuteen aina silloin tällöin. Mallien puuttuvista raajoista ja yliluonnollisen kapeista vyötäröistä liikkuu internetissä lukemattomia kuvia, ja nyt heidän joukkoonsa liittyvät ilmassa leijuvat virkamiehet.

China Smack -sivusto kertoo kiinalaisia virkamiehiä esittävästä valokuvasta, jonka alkuperäinen tarkoitus oli kaiketi esitellä miehiä tutkimassa Kiinan valtion maisemointiprojektia. Propagandatarkoituksiin luotu kuva ei kuitenkaan aivan palvele tarkoitustaan, sillä yhdenkään kuvassa näkyvän viiden miehen jalat eivät kosketa maata. Lopputulos onkin ryhmäpotretti ilmassa leijuvista tarkastajista.

Nolo moka huomattiin myös maan johtoportaan keskuudessa. Pikapuoliin kuvan julkaisemisen jälkeen valtion ylläpitämällä, alueen asioita käsittelevällä nettisivustolla julkaistiin ehkä itse kuvaakin erikoisempi selitys leijuvista virkamiehistä. Virallisen tiedotteen mukaan kyseessä oli ollut ”epäsopivista työprosesseista” johtunut virhe. Samaisessa selityksessä myös kiitetään netin käyttäjiä heidän huolestuneisuudestaan kuvassa nähtyjä leijuvia virkamiehiä kohtaan.