Uskomaton tuuri: Mies hyppäsi Niagaran putoukseen – selvisi hengissä

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Niagaran putoukset on Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitseva vesiputouksien ryhmä, joka on tunnettu turistikohde. Valtavalla voimalla syöksyvät vesimassat ovat vuosien varrella houkutelleet myös itsemurhahyppääjiä. Nyt otsikoissa on putouksilta hypännyt mies, joka selvisi elossa.

Toronto Sun -lehti kertoo nelikymppisestä miehestä, joka on uskomattomalla tuurilla selvinnyt vähintäänkin 55 metrin pudotuksesta vesiputouksiin. Miehen lisäksi tiedossa on ainoastaan kolme tapausta, jolloin putouksiin ilman turvavälineitä pudonnut henkilö on selvinnyt hengissä. Miehen nähtiin kiipeävän turvakaiteen yli ja hyppäävän.

Pelastustyöntekijät löysivät hyppääjän kivikolta Horseshoe Fallsin, eli Hevosenkenkäputoksien juurelta. Tajuissaan oleva mies nostettiin kivikolta paloauton nosturin avulla. Mies oli saanut pudotessaan ruhjeita päähänsä ja hänellä oli alustavien tietojen mukaan murtuneita kylkiluita sekä romahtanut keuhko. Hän oli kuitenkin koettelemukseensa nähden erittäin hyvässä kunnossa.