Musliminainen poistettiin ostoskeskuksesta: ”Et saa pukeutua noin”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Islam on maailman toiseksi suurin uskonto, sillä koko maailmassa on noin 1,3 miljardia muslimia. Musliminaiset pukeutuvat perinteiden mukaan peittävästi ja hillitysti. Esimerkiksi säädyllisesti pukeutuvat musliminaiset peittävät yleensä hiuksensa huivilla.

Nyt eräs Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuva musliminainen joutui kokemaan syrjintää julkisella paikalla pukeutumisensa takia. Wakeelah Salaam -niminen nainen nimittäin heitettiin ulos suositusta ostoskeskuksesta, koska hän oli peittänyt kasvonsa lähes kokonaan Niqab-hunnulla.

Vartija oli kertonut naiselle, ettei tämä saa käyttää kyseistä ”naamiota” ostoskeskuksessa. Muslimi kertoi järkyttyneensä vartijan kommentista ja tunteneensa olonsa uhatuksi. Naisen mukaan hän on käyttänyt muslimien käyttämää peittävää vaatetta 20-vuotiaasta asti.

– Tunsin oloni uhatuksi, kun vartija pyysi minua riisumaan kasvohuntuni. Niqab on minun turvani, Wakeelah Salaam kertoi WABC-televisiokanavalle.

Musliminaisen mukaan hän on shoppaillut kyseisessä ostoskeskuksessa aiemminkin, eikä häntä ole koskaan pyydetty poistumaan peittävän pukeutumisensa takia. Bridgewater Commons -ostoskeskuksen edustaja Donald Lantz kertoi, että vartija on saanut tapauksen jälkeen lisäkoulutusta kulttuurin monimuotoisuudesta. Lisäksi edustaja kertoi arvostavansa naisen uskonnollisia vakaumuksia ja toivotti hänet tervetulleeksi ostoskeskukseen.