Opiskelijatyttöjen tempaus suututtaa: Peppukuvat nettiäänestyksessä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen vaatemerkki aiheutti viime vuonna ärtymystä järjestämällä kilpailun, jossa rankattiin järjestykseen naisten parhaita takamuksia. Nyt vastaava äänestys on järjestetty Britanniassa.

Huippuyliopistot ovat viime aikoina joutuneet usein kohujen kohteeksi oppilaidensa tempausten vuoksi. Äskettäin Oxfordin yliopiston naispuoliset opiskelijat herättivät närkästystä rohkealla alastonkalenterillaan. Nyt Cambridgen yliopiston opiskelijat ovat perustaneet verkkosivun, jossa sekä nais- että miespuoliset opiskelijat esittelevät takamuksiaan.

Opiskelijat ovat ottaneet itsestään kuvia ja riisuutuneet pikkuhoususilleen jopa yliopiston kirjastossa. He laittavat kuvia sivustolle salanimillä. Sivuston käyttäjä voi kuvia katsellessaan äänestää vuoden takamusta. Takamusten kuvaaminen on opiskelijoille harmitonta hauskanpitoa. Sivusto on kuitenkin saanut yliopiston henkilökunnalta paljon kritiikkiä, ja sen ajatellaan pilaavan huippuyliopiston maineen. Katso kuvia tästä.

– Emme hyväksy oppilaiden tekosia, mutta emme voi estää heitä laittamasta kuviaan verkkoon. Emme kuitenkaan halua luoda tällaista kuvaa yliopistosta, kertoo sisäpiirin lähde Daily Mail -sivustolle.

Kuva: Cambridgetab.co.uk

Opiskelijoiden mukaan kyse on harmittomasta hauskanpidosta, mutta yliopiston henkilökunta ei ole ollut asiasta aivan samaa mieltä. Heidän mielestään tempaus halventaa sekä naisia että heikentää koulun mainetta. Oppilaat ovat kuitenkin muistuttaneet, että miehille järjestettiin aiemmin samanlainen kilpailu, jota ei kuitenkaan kritisoitu yhtä voimakkaasti.