Näin Yhdysvalloissa: Rattijuopolle 45 vuoden vankeustuomio!

Ohhoh! · Neea Jokinen

Rattijuoppojen määrä lisääntyy Suomessakin jälleen kesän kynnyksellä, ja juovuksissa ratin taakse istuvat aiheuttavat tulevanakin kesänä todennäköisesti useita kuolonuhreja. Nyt Yhdysvaltojen Texasissa erään toistuvasti juovuksissa ajaneen miehen kerrotaan saaneen kymmenien vuosien vankeustuomion.

Forth Worthin kaupungissa asuva Stephen Andrew Hall -niminen mies nimittäin tuomittiin 45 vuodeksi vankilaan lukuisista rattijuopumuksistaan. Mies on jäänyt kiinni humalassa ajamisesta jo viisi kertaa. Viime kesänä viranomaiset saivat tarpeekseen 59-vuotiaan miehen törttöilyistä, ja päättivät langettaa tälle hyvin pitkän ajokiellon.

– 45 vuoden vankeustuomio oli sopiva, kun otetaan huomioon miehen rattijuopumushistoria, syyttäjä Erin Cofer kertoi CBS-televisiokanavalle.

Syyttäjän mukaan tuomiolla haluttiin varmistaa se, että mies tulee pysymään poissa kaupungin tieliikenteestä. Rattijuoppo voi anoa pääsyä ehdonalaiseen 11 vuoden vankilassa istumisen jälkeen. Stephen Andrew Hall on istunut myös aiemmin kaltereiden takana humalassa ajamisesta.