Mies hyppäsi helikopterista ILMAN laskuvarjoa – selvisi hengissä

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Maailmaan mahtuu lukuisia erikoisia stuntteja yrittäviä ihmisiä, mutta nyt eräs heistä on onnistunut tempauksessa, johon kukaan muu ei ole aikaisemmin kyennyt. Gary Connery on hypännyt helikopterista ilman laskuvarjoa – ja selvinnyt kertomaan siitä.

Sky News kertoo, kuinka 42-vuotias stuntmiehenä työskentelevä Connery on hypännyt helikopterista yli 700 metrin korkeudesta ilman laskuvarjoa. Hulluksikin uransa aikana kuvailtu mies käytti uskomattomaan suoritukseensa erityisesti suunniteltua siipipukua. Puvun avulla stuntmies pystyi ohjaamaan tarkasti peräti minuutin kestänyttä putoamistaan, tähdäten onnistuneesti lähes 20.000 pahvilaatikosta koottuun kasaan.

– Laskelmani selvästikin toimivat ja olen onnellinen siitä, huojentunut Connery kommentoi laskeutumisensa jälkeen.

Täysin ilman minkäänlaisia vammoja hypystään selvinnyt Connery on kattavan uransa aikana työskennellyt muun muassa Gary Oldmanin, John Hurtin sekä Rowan Atkinsonin sijaisnäyttelijänä elokuvien toimintakohtauksissa. Hurjapää on myös vuosien varrella hypännyt esimerkiksi Eiffel-tornista ja London Eye -maailmanpyörästä. Conneryn suorittamaa hurjaa helikopterihyppyä suunnitteli myös yhdysvaltalainen Jeb Corliss, mutta hän ei vakavan loukkaantumisen takia ehtinyt saavuttaa ennätystä ennen Conneryn hyppyä.