Pariskunnan olohuoneessa uskomaton yllätys: ”Biisonit ovat ystäviäni”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monille ihmisille lemmikkieläimet ovat ilon aihe, josta on seuraa moneksi vuodeksi. Viime vuosina perinteisempien lemmikkien rinnalle on ilmestynyt myös odottamattomampia eläinystäviä.

Nyt eräs amerikkalainen pariskunta on noussut julkisuuteen, sillä he kasvattavat kahta biisonia omassa talossaan. Texasilaiset RC Bridges ja hänen vaimonsa Sherron rakastavat biisoneita niin paljon, että he jakavat kotinsa eläinten kanssa. Biisonikuiskaajaksi kutsuttu mies menetti onnettomuudessa silmänsä, minkä vuoksi hän joutui myymään kasvattamansa karjan vuonna 2004.

Hän ei kuitenkaan halunnut luopua täysin rakastamistaan eläimistä, ja nyt yhteensä 1500 kiloa painavat otukset oleskelevat pariskunnan kanssa näiden olohuoneessa. Biisoni toimi myös bestmanina miehen häissä, kun pariskunta uusi häävalansa vuonna 2007. Eläin kantoi sormuksia sarvessaan ja antoi ne parille oikeaan aikaan.

Pariskunta ei pelkää vaarallisiksikin väitettyjä eläimiä lainkaan. Eläinten koulutus on Bridgesin mukaan sujunut hyvin, ja toinen niistä lopettaa jopa syömisensä voidakseen seurata isäntäänsä. Avioparin sukulaiset ja ystävät ovat jo tottuneet karvaisiin seuralaisiin, eivätkä pelkää vierailla parin luona.

– Biisonit ovat ystäviäni. Sukulaiset tietävät, että eläimet eivät tee heille pahaa. Suurin osa heistä silti pelkää, että lopulta loukkaannun tai kuolen näiden eläinten vuoksi. Se riski kuuluu kuitenkin pelin henkeen, kertoo RC Bridges Daily Mail -sivustolle.