Tämä paita oli liian rivo – naista ei päästetty lentokoneeseen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Viime kuukausina monet amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat nousseet otsikoihin, kun ne ovat poistaneet matkustajia lennoiltaan toinen toistaan erikoisimmista syistä. Nyt eräs nainen heitettiin ulos American Airlines -lentoyhtiön lennolta härskin ja protestoivan t-paidan takia.

Naisen lento oli laskeutunut Washingtonin lentokentällä, josta hänen piti jatkaa matkaansa jatkolennolla. Hän ei kuitenkaan päässyt jatkolennolleen, koska eräs lentokapteeni piti naisen t-paitaa vastenmielisenä. Nainen nimittäin myöhästyi lennoltaan lentokapteenin valituspuheen takia.

Kuva: Facebook

Jatkolennoltaan myöhästyneen naisen t-paidan teksti protestoi hallituksen naisia koskevia säännösehdotuksia. Yhdysvaltojen demokraatit ovat nimittäin viime aikoina ehdottaneet, että naisille tulisi tehdä ultraäänitutkimus ennen abortin tekoa.

– Jos haluaisin hallituksen kohtuuni, niin panisin senaattoria, naisen t-paidassa luki.

Nainen lähetti tapauksen jälkeen sähköpostiviestin ystävälleen, joka työskentelee naisten oikeuksia puolustavassa RHReatlityCheck-järjestössä. American Airlines -yhtiön edustaja kertoi MSNBC-kanavalle, että naisen t-paita oli epäsovelias kirosanan takia.