Julkkisten futismatsin karu päätös: Supertähti sairaalaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Julkisuuden henkilöt ovat jo vuosien ajan hyödyntäneet statustaan hyväntekeväisyydessä erilaisilla hyväntekeväisyyskonserteilla ja -tapahtumilla. Näihin lukeutuu myös brittilaulaja Robbie Williamsin luotsaama Soccer Aid -jalkapalloturnaus, jossa julkkikset keräävät jalkapalloa pelaamalla rahaa Unicefille.

Soccer Aid -tapahtumassa on perinteisesti Englantia edustava joukkue sekä vastapelaajina Rest of the World -joukkue, jonka julkkispelaajat tulevat lukuisista eri maista. Molemmissa joukkueissa pelaa myös legendaarisia ammattijalkapalloilijoita. Tämän vuoden Soccer Aid ei kuitenkaan mennyt aivan sunnitellusti, sillä näyttelijä Will Ferrel ja julkkiskokki Gordon Ramsay loukkantuivat pelin tiimellyksessä.

Uutisankkuri ja Kuokkavieraat -elokuvistakin tunnettu Ferrel joutui poistumaan kentältä pelin toisella puoliajalla jalkavamman takia. Gordon Ramsay taas sai osakseen hieman kovempaa käsittelyä, sillä hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä Englannin joukkueen Teddy Sheringhamin törmättyä häneen takaapäin. Julkkiskokin mahdollisista vammoista ei ole vielä kerrottu tarkemmin.

Tämän vuoden otteluun osallistuivat Ferrelin ja Ramsayn lisäksi monia muitakin julkisuuden henkilöitä. Rest of the World -joukkueessa pelasivat esimerkiksi näyttelijät Mike Myers, Gerard Butler ja Michael Sheen. Englannin joukkuetta tähdittivät muun muassa Take That -yhtyeen Mark Owen, Robbie Williams sekä JLS-yhtyeen Aston Merrygold ja Marvin Humes. Hyväntekeväisyysottelun voittajaksi selviytyi Englannin joukkue maalein 3 – 1.