Älä julkaise tällaisia lomakuvia Facebookissa

Digi Matkailu · Meri Pulkkinen

Maailman suurimmassa yhteisöpalvelussa Facebookissa julkaistaan ahkerasti yksityisiä tietoja ja valokuvia. Monet innostuvatkin usein julkaisemaan esimerkiksi lomakuviaan kavereidensa nähtäväksi. Nyt HLNtv-sivusto on listannut lomakuvia, joita kenenkään ei tulisi laittaa Facebookiin.

Kieltolistalle ovat päätyneet ruoka-annoksia esittelevät otokset. Kyseessä on kuitenkin Facebook, eikä kokkiohjelma, joten jokaisesta matkoilla syömästäsi eksoottisesta ateriasta ottamasi kuvat tuppaavat vain saamaan kaverisi nälkäiseksi. Ruokapäiväkirjan pitäminen saattaa myös aiheuttaa ärtymystä kotimaahan jääneiden ystäviesi keskuudessa.

Kaikkien tuntemien ”tässä minä seison yksin tämän nähtävyyden edessä hieman vaivaantuneena” -valokuvien laittaminen Facebookin kannattaa myös jättää väliin. Myös toisesta ääripäästä löytyvät valokuvat voivat ärsyttää kavereitasi: sinä irvistelemässä kieli ulkona pukeutuneena rivoon turistipaitaan ei saa sinua vaikuttamaan kovinkaan kypsältä.

Sivuston mukaan hyvänä nyrkkisääntönä on pitää sitä, ettei julkaise Facebookissa kuvia, joissa ihmiset ovat alle 75 prosenttisesti pukeutuneina. Rantareissusi on varmasti ollut ikimuistoinen, mutta melko harva haluaa kuitenkin ihailla kaljamahaasi julkaisemissasi lomakuvissa. Haluatko todella, että esimerkiksi työtoverisi näkevät sinut puolialastomana ottamassa aurinkoa?

Olutta ja viiniä saa lähes joka puolelta ympäri maailmaa, minkä seurauksena kylmästä juomasta otettu lähikuva ei montaa Facebookin käyttäjää jaksa kiinnostaa. Ei-suositeltujen lomaotoksien listalle ovat myös päätyneet lentokoneesta otetut turistikuvat. Pilvistä, vuorista, meristä, saarista, pelloista, kaupungista tai auringonpaisteesta otetut ilmakuvat eivät nimittäin häikäise Facebook-käyttäjiä omaperäisyydellään.