Tiesitkö nämä hämmentävät faktat pikaruoasta?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rakastettu ja vihattu pikaruoka kuuluu olennaisena osana monen ihmisen elämään joko työnantajana tai ruokailukokemuksena. BuzzFeed-sivusto on nyt koonnut listaksi asioita, joita varmasti moni ei pikaruoasta tiedäkään.

Esimerkiksi pikaruokajätti McDonald’sista paljastuu listauksessa yllättäviä piirteitä. Joka kahdeksas amerikkalainen työntekijä on ollut joskus töissä McDonald’s-ravintolassa. Kyseinen ketju on myös Brasilian suurin työnantaja, eli McDonald’s on työllistänyt maailmanlaajuisesti uskomattoman määrän ihmisiä. Etelämanner onkin ainoa maanosa, jolta ei löydy kyseisen ketjun ravintolaa.

Myös maailman kolkista löytyvät pikaruokaerikoisuudet ovat löytäneet tiensä sivuston listaukselle. Esimerkiksi Englannissa McDonald’s-ravintoloissa on myytävissä Bacon Roll, joka on siis pekonia ja ketsuppia sisältävä kääre. Kiinassa Burger King -ravintoloissa on tarjottu myös Black Truffle Angus XF -hampurilaista. Kookkaan hampurilaisen pääainesosana on nimensä mukaisesti tryffelit.

Harva tietää, että Wendy’s-pikaruokalasta voi ostaa lähes puolikiloisen The Classic Home Run -jättihampurilaisen. Sydänkohtausriskiä varmasti kasvattava hampurilainen ei nimittäin lue yhdelläkään ravintolan ruokalistalla. Kummastusta on herättänyt myös KFC:n, eli Kentucky Fried Chicken -ketjun saapuminen Kiinaan. Ketjun kuuluisa ”Finger Lickin’ Good” -slogan muuttuikin kiinaksi käännettäessä sormien syömiseen kannustavaksi ”Eat Your Fingers Off” -kehotukseksi.

Amerikassa erittäin suosittu meksikolaisvaikutteinen Taco Bell taas yritti turhaan läpimurtoa maan etelänaapuriin Meksikoon. Kahdesti maahan epäonnisesti lanseerattua ketjua yritettiin toisella koettamalla jopa mainostaa ”aitona amerikkalaisena ruokana”. Meksikolaiskuluttajat eivät kuitenkaan lämmenneet Taco Bellille.

Kiinassa kyseinen pikaruokaketju taas on nimeltään Taco Bell Grande, ja sieltä voi ostaa alkoholillisia Margaritoja. Taco Bellin Espanjan ravintoloissa on myös tarjolla Chocodilloja, joita mainostetaan suklaisiksi quesadilloiksi. Mielenkiintoinen pikaruokafakta on myös se, että Burker Kingin Double Whopper -hampurilaisesta saatujen kaloreiden kuluttamiseksi tulisi tehdä 14,5 kilometrin reipas kävelylenkki.