Geishan muistelmat -kaunotarta syytetään prostituutiosta: ”Miljoonatulot seksipalveluilla?”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman tunnetuimpiin kiinalaisiin näyttelijöihin kuuluva Ziyi Zhang ei ole juuri komeillut länsimaisten viihdelehtien otsikoissa. Maailman kauneimpien naisten listalle useita kertoja äänestetty supertähti on kuitenkin tehnyt näyttävää malliuraa aasialaisissa lehdissä.

Nyt kaunotar on joutunut rajujen syytösten keskiöön, sillä kiinalainen Apple Daily -lehti väittää Zhangin harrastaneen seksiä maksua vastaan kiinalaisten valtion virkamiesten kanssa. Julkaisun mukaan muun muassa Kiinan entinen kauppaministeri Bo Xilai olisi maksanut näyttelijättärelle seksin harrastamisesta lähes miljoona dollaria vuonna 2007. Vuosina 2004 – 2007 Zhangin väitetään myyneen seksiä useille virka- ja liikemiehille.

Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvastakin tunnettu kaunotar on ET Online -sivuston tietojen mukaan kiistänyt hurjat väitteet jyrkästi. Uusinta The Grandmasters -elokuvaansa kuvaavan Zhangin kerrotaan olevan syytöksistä erittäin ahdistunut. Näyttelijättären edustajan mukaan valheiden tiimoilta tullaan ryhtymään oikeustoimiin.

Ziyi Zhang on Geishan muistelmat -elokuvan lisäksi nähty aiemmin lukuisissa muissakin elokuvassa. Kaunotar on muun muassa tähdittänyt Rush Hour 2, Lost For Words ja The Horsemen -elokuvia sekä lukuisia mainoksia. Hän on kertonut oppineensa englantia kuuntelemalla Eminemin hiphop-kappaleita.