Kuolleesta kissasta rakennettiin helikopteri – katso hämmentävä video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lemmikin kuolema voi olla omistajalle vaikea paikka, ja monet saattavat haluta säilyttää eläimensä tuhkia tai jopa täyttää eläimen. Harva kuitenkaan lähtee tekemään lemmikistään taideteosta, kuten eräs tanskalainen taiteilija.

Bart Jansen -niminen mies menetti kissansa, kun auto ajoi sen yli. Mies halusi kunnioittaa lemmikkinsä muistoa tekemällä siitä taideteoksen. Kuuluisan lentäjän mukaan nimensä saaneesta Orville-kissasta tuli taitelijan käsissä lopulta lentävä helikopteri.

Kissan kuolemajälkeinen elämä jatkuu Orvillecopter-nimikkeellä. Täytetty eläin on liitetty jalustalle ja sen raajoihin on kiinnitetty potkurit, jotka nostavat kissan ilmaan. Jansenin mukaan Orvillecopter on ”puoliksi kissa, puoliksi kone”.

Nyt miehen kuvaamalla verkkovideolla nähdään, kuinka Orville lähtee ensimmäistä kertaa lentoon omistajan taidetilaisuudessa. Kissa ei lennä aivan ensimmäisellä yrityksellä, mutta nousee kevyesti ilmaan jo toisella koetuksella. Tähän kummalliseen helikopteriin eivät taida matkustajat sopia.