Rocktähti ihmetteli suomalaisfanejaan: ”Yleisö heitteli lavalle täysiä olutpulloja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu amerikkalaisyhtye The Offspring lienee useimmille suomalaisillekin tuttu lukuisista hittikappaleistaan. Suomessa yhtye esiintyi viimeksi virallisesti vuonna 2001, sillä vuoden 2005 keikka oli olutmerkin järjestämä kutsuvierastapahtuma.

Yhtyeen keulahahmo Dexter Holland on tunnettu Suomi-fani, joka on nyt kertonut kuulumisiaan Radio Voimalle Saksassa Rock im Park -festivaaleilla. Kuuntele haastattelu tästä. Holland muisteli haastattelussa erityisellä lämmöllä erästä yhtyeen vuoden 1994 keikkaa Tampereella.

– Olemme soittaneet pari kertaa Helsingissä ja kerran Tampereella. Kerroinko jo siitä keikasta? Yleisö heitteli täysiä olutpulloja. Ei kuitenkaan meitä kohti, mutta lavalle. Ne räjähtelivät ympäri lavaa ja se oli pelottavaa. Hienoja muistoja. Ehkä ensi kerralla menemme Lappiin. Olen suuri Suomi-fani. Rakastan kulttuuria ja on hienoa palata sinne, Dexter Holland kertoi Radio Voimalle.

Vuonna 2009 Dexter Holland käväisi kaikessa hiljaisuudessa lomailemassa Suomessa. Hän saapui tuolloin maahan seuraamaan Heinolassa järjestettyjä löylynheiton maailmanmestaruuskisoja ja viihtyi Heinolan maisemissa useita päiviä. Nimekäs tähtivieras pääsi samalla testaamaan myös MM-kilpailusaunan, vaikka ei varsinaiseen kisaan osallistunutkaan.

– Dexter on kiinnostunut saunomisesta, ja hänellä on sauna itsellään kotona Kaliforniassakin. Kovasti hän tykkäsi saunasta ja harmitteli, ettei omasta saunastaan lähden yhtä voimakkaita löylyjä, kilpailupäällikkö Ossi Arvela kertoi tuolloin Rumba-lehdelle.

Samalla reissulla rocktähti paljasti, että hänellä on oma idolinsa Suomessa. Ihailun kohde on nimittäin löylymestari Timo Kaukonen, joka voitti MM-tittelin jo viidennen kerran. Holland otti esimerkiksi valokuvia Kaukosesta tämän käydessä ulkona vilvoittelemassa.