Lapsella outo sairaus: Voi syödä vain perunoita

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Lapset saattavat olla varhaisessa iässä nirsoja ruokansa suhteen. Joillakin pienokaisilla voi silti terveydentilakin estää nauttimasta monipuolista ruokaa. Nyt on tullut ilmi tapaus, jossa yksivuotias poika pystyy syömään vain perunoita.

Douglas-poika kärsii erikoisesta terveydentilasta, jonka ansiosta hänen elimistönsä ei pysty vastaanottamaan muita ruoka-aineita kuin perunoita. Lapsi herätti äidissään Beverley Wardissa ihmetystä alusta alkaen, sillä ruokailunsa jälkeen poika näytti olevan tuskissaan. Tilanteeseen saatiin ratkaisu, kun lapsi erään kerran muuttui siniseksi äitinsä käsivarsilla ja hänet vietiin sairaalaan.

Lääkärit diagnosoivat lapsen kärsivän eosinophilic colitis -nimisestä sairaudesta. Terveydentilan ansiosta hänen kehonsa suuri valkosolujen tuotanto torjuu monet nautituista ruoka-aineista. Douglaksen suuret kivut syntyivät, kun hänen vatsahapponsa nousivat ruokatorveen asti.

Douglas ei pysty sulattamaan lainkaan lihaa, hedelmiä tai vihanneksia. Poika syökin yleensä perunaa eri muodoissa. Äidin mukaan lapsi voi juoda vain vettä ja erityistä lääkettä, joka antaa pojalle hänen tarvitsemansa vitamiinit.

– Tämä on jatkuvaa kokeilemista ja erehtymistä. Kokeilemme erilaisia ruokia ja katsomme, mitä hän pystyy sulattamaan, kertoo Beverley Ward Daily Mail -sivustolle.