Älä kirjoita tekstiviestiä ajaessasi – tai voi käydä näin

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Teinitähti Justin Bieber on jo pitkään käyttänyt suosiotaan hyväksi markkinoimalla liikenneturvallisuuden nimissä Phone Guard -sovellusta, joka estää sen käyttäjää tekstaamasta autoa ajaessa. Nyt erään amerikkalaisen teinipojan uutisoitiin joutuneen vankilaan, kun hän aiheutti kuolonkolarin tekstaamisen takia.

Massachusettsissa asuva 18-vuotias Aaron Deveau oli kirjoittanut tekstiviestiä autoa ajessaan, minkä takia hänen keskittymisensä tieliikenteessä herpaantui. Teinipoika menetti autonsa hallinnan ja törmäsi 55-vuotiaan perheenisän, Daniel Bowleyn, kuljettamaan lava-autoon.

Bowley menehtyi vakaviin vammoihinsa Bostonin sairaalassa 18 päivää onnettomuudesta. Teinipoika väitti poliisien kuulusteluissa, ettei hän ollut kirjoittanut tekstiviestiä auto-onnettomuuden aikaan. Poliisit saivat kuitenkin puhelintietojen avulla selville, että teinipoika oli lähettänyt tekstiviestin vain minuuttia ennen kolaria ja vastaanottanut tekstiviestin vain muutamia sekunteja ennen kohtalokasta kolaria.

Aaron Deveau myönsi kuitenkin oikeudenkäynnissä tekstanneensa autoa ajaessaan. Teinipojan mukaan hän katuu tekoaan ja haluaisi palata ajassa takaisin, jos se olisi mahdollista. Hän pyysi oikeudenkäynnin aikana anteeksi miehen perheeltä.

– Toivomme, että tämä lähettää viestin siitä, ettei autoa ajaessaan saa tekstailla, menehtyneen miehen sisko Donna Burleigh kertoi Agencies-uutistoimiston mukaan.