Poliisi pysäytti auton: Järkyttävä näky takapenkillä – katso kuva

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Autoilevissa lapsiperheissä tarvitaan turvaistuin, sillä lain mukaan alle 135 senttimetrin pituisen lapsen pitää matkustaa painonsa mukaisessa turvalaitteessa. Nyt eräälle amerikkalaiselle perheenäidille on annettu asiassa tuntuvat sakot.

Poliisit olivat valvomassa liikennettä Coloradon Auroran kaupungissa, kun he pysäyttivät erään autoa ajaneen perheenäidin. Poliisit kävelivät auton vierelle ja näkivät todella huolestuttavan näyn. Naisen vaippahousuinen poikalapsi nimittäin istui auton takapenkillä ilman turvavyötä.

Järkyttävintä näyssä oli se, että pikkupojan vierelle asetetussa turvaistuimessa oli lapsen sijaan varsin erikoinen matkustaja. Perheenäiti oli nimittäin laittanut punaisen bensakanisterin turvaistuimeen ja kiinnittänyt sen turvavöihin. Poliisien mukaan autossa istui lisäksi 14-vuotias poika, jolla ei ollut turvavyötä. Coloradon lakien mukaan pikkupojan olisi pitänyt matkustaa turvaistuimessa.

– Tämä on yksi järkyttävimmistä tapauksista, jonka olemme ikinä nähneet, Auroran poliisiaseman johtaja Frank Fania kertoi The Denver Post -lehdelle.