Tästä Apple sai alkunsa: Ensimmäinen tietokone myynnissä – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on kasvanut kymmenen vuoden aikana valtavasti eikä hidastumista ole vielä edes näköpiirissä. Yhtiön odotetaan julkistavan uuden iPanel-televisionsa lähiaikoina. Parhaillaan yhtiön ensimmäinen tuote on kuitenkin myynnissä.

Kuva: Sotheby's

Kyseessä on Apple 1 -tietokone, jonka Steve Jobs ja Steve Wozniak rakensivat käsin autotallissaan vuonna 1976. Laite huutokaupataan eniten tarjoavalle ensi viikolla New Yorkin Sothebyllä järjestettävässä huutokaupassa. Laite on yhä täysin alkuperäisessä kunnossa ja toimii. Mukana tulevat myös alkuperäiset käyttöohjeet.

Tietokoneen hinnan odotetaan nousevan ainakin 180.000 dollariin, mutta hinta voi myös ylittyä merkittävästi. Samanlaisia tietokoneita valmistettiin aikoinaan yhteensä 200 kappaletta ja niiden myyntihinta oli Byte Shop -liikkeissä 666,66 dollaria. Ketju myi 50 tietokonetta ja Stevet myivät itse loput. Applen ensimmäistä tietokonetta on leikillisesti kutsuttu ”ensimmäiseksi oikeaksi tietokoneeksi”.

Kuva: Sotheby's