Kaupunki kyllästyi taloustaantumaan – otti käyttöön oman valuutan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopassa on parhaillaan meneillään raju talouskriisi, jossa euron kohtalo valuuttana on vaakalaudalla. Talous on kuitenkin kurimuksessa myös Yhdysvalloissa, josta raportoidaan nyt hieman toisenlaisesta valuuttatapauksesta. Sikäläinen kaupunki on nimittäin ottanut käyttöön oman valuutan.

Rahayksikkö Davis Dollar sai alkunsa vuonna 2010, kun UC Davis -opinahjon 27-vuotias oppilas Nicholas Barry kehitti sen saadakseen pidettyä mahdollisimman paljon rahaa kaupungin talousalueen sisällä. 65.000 asukkaan kaupungissa ihmisiä rohkaistaan tavoitteen toteuttamiseen käyttämällä paikallista valuuttaa, Fox News uutisoi.

Yksi Yhdysvaltojen dollari vastaa yhtä Davisin dollaria. Valuuttaa vastaanotetaan jo yli 50 paikallisessa liikkeessä, kuten kaupoissa, partureissa ja kauneushoitoloissa. Yhteisen valuutan käyttäminen on rohkaissut ihmisiä myös tutustumaan toisiinsa aikaisempaa paremmin. Valtakunnallisia ja kansainvälisiä yhtiöitä ei haluta mukaan, koska niissä käytetystä dollarista keskimäärin vain 6 – 10 senttiä jää alueelle. Paikallisiin yrityksiin käytetystä dollarista jopa 60 senttiä jää alueelle.