Kebab-skandaali Britanniassa – 20 annoksesta vain kolme pelkkää lammasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kohistiin taannoin kebab-skanbaalista, kun lukuisiin kebab-ravintoloihin oli myyty erittäin huonolaatuista lihaa. Nyt Britanniassa kohistaan niin ikään kebabeista, mutta hieman toisesta syystä. Viranomaisten testitulokset nimittäin yllättivät.

Brittiviranomaiset ovat nyt testanneet Warwickshiren kaupungissa kymmeniä eri ravintoloissa tarjoiltuja kebab-annoksia. Tutkimuksissa selvisi, että 20 ravintolasta kerätyistä kebab-annoksista vain kolme sisälsi ainoastaan lampaanlihaa. Kaikissa muissa oli mukana myös esimerkiksi kanaa, porsasta tai nautaa, Daily Mail uutisoi.

Tutkimustulos on otettu järkyttyneeenä vastaan erityisesti muslimien keskuudessa, sillä he eivät missään nimessä halua syödä porsaanlihaa. Sitä löytyi kuitenkin monista kebab-annoksista. Yhdestä annoksesta löytyi lisäksi 20-kertainen määrä ruoan väriaineita. Nyt viranomaiset ovat tarkentaneet ravintoloille annettua ohjeistusta ja vaatineet niitä kertomaan ruoan tarkan koostumuksen.