Suomessako muka kallista ruokaa? Katso nämä shokkihinnat Kanadasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muissa länsimaissa ruoan hinta on noussut muutamassa vuodessa huimasti, ja monien kuluttajien mielestä jopa perusteettoman nopeasti rahastuksen nimissä. Suomalaiset yhtiöt eivät voi perustella hintojen kasvua kovinkaan tehokkaasti pitkillä kuljetuksilla. Eivät ainakaan verrattuna Alaskaan.

Nyt verkossa on käynnistynyt Pohjois-Kanadassa Nunavutin provinssissa asuvan inuiittikansan nettikampanja, jossa he haluavat tuoda julkisuuteen millaisia hintoja joutuvat maksamaan aivan tavallisista elintarvikkeista. Inuiitit ovat perustaneet Facebookiin ryhmän, jossa he julkaisevat valokuvia suorastaan pöyristyttävän kalliista elintarvikkeista.

Kuulostaako 8,40 euroa sipsipussista ja 7,00 euroa kahden litran maidosta houkuttelevalta? Entä 9,20 euroa 2,5 desin jäätyneestä appelsiinimehusta ja 84,60 euroa 24 pullosta lähdevettä? Vesipullolle kertyy siis hintaa 3,5 euroa. Lihasta saa maksaa 42,20 euron kilohinnan.

Pussi paahtoleipää maksaa 4,63 euroa, pussi pakastevihanneksia 7,60 euroa ja pussillinen mansikoita saman verran. Kaksi litraa sekamehua maksaa huikeat 18,80 euroa ja 680 grammaa Becel-margariiniä 9,20 euroa. Kahvipaketilla on niin ikään hintaa 24,40 euroa.