Lasten syömishäiriöt järkyttävät: 6-vuotiaat pojatkin jo anorektisia

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Nykyään erilaiset syömishäiriöt ovat yleistyneet maailmalla. Aikuisten lisäksi myös monet nuoret kärsivät sairaudesta. Nyt jopa kuusivuotiaat pojat ovat joutuneet sairaalahoitoon Britanniassa anoreksian takia.

Britannian julkisen terveydenhuollon tilastot kertovat, että lasten anoreksia on kasvanut rankasti viime vuosina. Yllätyksellisesti nykyään myös monet pikkupojat sairastuvat syömishäiriöön. Vuosien 2007 ja 2011 välillä 167 alle 18-vuotiasta poikaa kuljetettiin sairaalaan, koska he näännyttivät itsensä miltei hengiltä.

Poikalasten anoreksiatapausten määrä on kasvanut 65 prosentilla viimeisten viiden vuoden aikana. Vuosien 2002 ja 2006 välillä Britanniassa diagnosoitiin vain 101 tapausta. Lapsia on The Sun -lehden mukaan hoidettu sairaalan erikoisosastoilla, jotta heidän terveydentilansa on saatu paranemaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana sairaalahoitoa saaneista pojista 15 on ollut kouluikäisiä. Heidän ikänsä vaihtelivat kuudesta vuodesta yhdeksään ikävuoteen. Äskettäin lehdelle antoi haastattelun Ollie Roche -niminen teinipoika, joka kertoi miltei kuolleensa 15-vuotiaana anoreksiaan. Sairauden pahimmassa vaiheessa poika ei juonut edes vettä, koska pelkäsi sen lihottavan itseään.

– Kehoni alkoi syödä itseään sisältä käsin, jotta selviäisin hengissä. Sydämeni kutistui. Tämä sairaus johtuu ihmisen epävarmuudesta, kertoi Ollie Roche haastattelussa.