Mark Zuckerbergin kasvot kaiverrettiin kirjoihin – tässä todellinen Face & Book

Digi Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Facebook-yhteisöpalvelun luojan Mark Zuckerbergin kasvot ovat Facebookin menestyksen myötä jo monelle tutut. Nyt eräs taiteilija on luonut näistä tunnetuista kasvoista upean taideteoksen, joka antaa aivan uuden merkityksen sanoille face ja book.

Arkkitehtinä työskentelevä Red Hong -niminen taiteilija on nimittäin ikuistanut maailman 35. rikkaimman ihmisen kasvot 36 kirjan sivuihin. Oh I See Red -kotisivullaan Hong kertoo, kuinka hän aikoi ensin kysyä Facebook-yhteisöpalvelussa ehdotuksia siitä, kenestä amerikkalaisesta hänen tulisi tehdä muotokuva. Sitten nainen päättikin tehdä muotokuvan itse Facebookin perustajasta.

Face ja book -sanojen todelliseen merkitykseen pureutuva taideteos on tehty Game of Thrones -kirjoista, koska ne olivat paksuimmat kirjat jotka Hong onnistui saamaan käsiinsä. Nainen teki valon ja varjon avulla syntyvän muotokuvan leikkaamalla kirjojen sivuista suikaleita. Tämän jälkeen Hong kasasi kirjat päällekkäin pinoksi, josta muodostuukin erittäin menestyneen amerikkalaismiehen kasvot.

Taiteilija kuitenkin vakuuttaa kaikille kirjallisuuden ystäville, ettei kirjojen tekstit vahingoittuneet millään tavalla Zuckerberg-muotokuvan luomisessa. Sivuista leikatut kaistaleet eivät sisältäneet kirjojen sanoja. Seitsemän päivää kestäneen luomisprosessin tuloksia on YouTube-palvelussa käynyt ihailemassa jo yli 140.000 katsojaa.