Seksisessio luvassa illalla? Nämä ruoat auttavat virittäytymään

Lifestyle · Neea Jokinen

Pariskunnat saattavat ylläpitää suhteensa intohimoa sopimalla esimerkiksi yhteisiä treffi-iltoja hyvän ruoan ja makuuhuoneleikkien merkeissä. Nyt Women’s Health -lehti on julkaissut listan ruokia, jotka voivat virittää tunnelman kihelmöiväksi seksi-illan aikana.

Lehden mukaan suklaa on aistillinen herkku, joka tarjoaa nautintoa makuhermojen lisäksi elimistölle. Suklaa sisältää fenyylietyyliamiinia, joka liittyy endorfiinien vapauttamiseen. Endorfiinien vapautuminen taas luo kehoon hyvän olon tunteen, joten suklaa voi saada mielen rentoutuneeksi. Guelphin yliopiston tutkimuksen mukaan suklaan syömistä ei voida verrata seksuaaliseen tyydytykseen, mutta se voi virittää ”seksimielen”.

Kahvi voi tehdä pahanhajuisen hengityksen, mutta piristävästä kofeiinijuomasta löytyy seksiviettiä kiihdyttäviä ainesosia. Southwesternin yliopistossa tehty tutkimus selvitti, että naisen seksihalut voivat kiihtyä kahvinjuonnin jälkeen. Kananmunien syöminen voi myös lisätä seksuaalista halukkuutta niiden sisältämän L-argiini-aminohapon ansiosta.

Peuhaamista ennen voi pistää poskeensa persikoita, sillä niiden kaunis väri ja kesäinen tuoksu luovat houkuttelevan tunnelman kumppanien välille. Persikoita pidetään hedelmällisyyden huumeina, sillä niiden runsas C-vitamiini on hyväksi miesten siittiöille. Säännöllinen persikoiden syöminen parantaa siittiöiden kehitystä ja vähentää niiden paakkuuntumista.

Intiimin illan kutkutusta voi lisätä esimerkiksi grillihetki, sillä grillatun pihvin tuoksu ja paistoritinä luovat härnäävän kutkutuksen odotetulle illanvietolle. Penisongelmista kärsivät miehet voivat nauttia mielin määrin vesimelonia, sillä niiden sitrulliini-aminohappo voi parantaa erektiokykyä. Lisäksi vesimelonin koostumus on monien mielestä miellyttävä. Seksivietin tehostajana pidetään myös sahrami-maustetta, joka tutkijoiden mukaan lisää muun muuassa himokkuutta.