Karhuemo hyökkäsi miehen kimppuun – puu pelasti hengen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Pohjois-Amerikan tappavimmat eläimet -ohjelmassa kerrottiin taannoin, kuinka 43-vuotias mies joutui harmaakarhun rajun hyökkäyksen kohteeksi. Nyt Alaskassa on tullut ilmi tapaus, jossa eräs patikoija selviytyi kuin ihmeen kaupalla ruskeakarhun raatelusta.

Penguin Creekin metsäalueella patikoimassa ollut Ben Radakovich huomasi joutuneensa umpikujaan, kun valtava ruskeakarhu lähestyi häntä uhkaavasti. Pentuaan suojellut karhuemo hyökkäsi 30-vuotiaan miehen kimppuun, ja raateli häntä muun muuassa selän ja pään alueilta.

Mies ei ehtinyt kaivaa taskustaan pippurisumutetta, joten hän alistui karhun kynsiin. Maakarhu-nimelläkin tunnettu petoeläin lopetti kuitenkin raatelemisen yhtäkkiä, jolloin mies päätti tarttua tilaisuuteen. Ben Radakovich kiipesi viimeisillä voimillaan läheiseen puuhun. Karhuemo ei jäänyt vaanimaan miestä, vaan poistui pentunsa kanssa paikalta.

– Adrenaaliryöppy sai hänet kiipeämään yhdeksän metrin korkuiseen puuhun. Puu pelasti hänet, Alaskan rajavartioston edustaja Beth Ipsen kertoi ABC News -uutiskanavalle.