Terveydenhoitaja haukkui 6-vuotiasta lihavaksi: ”Ei suostu syömään kinkkua”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Monet syömishäiriöistä kärsivät ovat kertoneet aloittaneensa rajun laihdutuksen koulukiusaamisen takia. Lihavaksi haukkuminen voi laukaista joissakin tuskallisen itsetuntopistoksen, jonka jälkeen ruoka ei enää maistu. Nyt erään terveydenhoitajan toimet järkyttävät Britannian Laindonissa.

Kuusivuotias Tayler Gunn ei syö enää juustoa, kinkkua tai spagettia, koska koulun terveydenhoitaja haukkui häntä lihavaksi. Pojan Leanne-äiti on raivoissaan terveydenhoitajan törkeästä kommentista. Äidin mukaan hänen lapsensa haluaa laihtua, jotta terveydenhoitaja ei pitäisi häntä lihavana.

– Tayler on todella huolissaan painostaan. Hän luulee olevansa lihava. Hän on vasta kuusivuotias, joten koko juttu on kamala. Muistutan pojalleni jatkuvasti, että hän on vahva, eikä lihava, äiti Leanne Kane kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Äidin mukaan terveydenhoitaja oli lähettänyt hänelle kirjeen, jossa hän väitti pojan ”huolestuttavan” painon johtuvan huonoista perheoloista. Leanne Kane kertoi, että hänen poikansa painaa 19 kiloa ja hän on 91 senttimetriä pitkä. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua, sillä useiden mielestä kouluissa pitäisi järjestää säännöllisesti esimerkiksi itseluottamusta kasvattavia kursseja.