Mad Men -näyttelijä paljastaa: ”Minulle sanottiin etten koskaan olisi televisiotähti”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen näyttelijä Jonathan ”Jon” Hamm palkittiin taannoin Golden Globe -palkinnolla Don Draperin roolityöstään suositussa Mad Men -televisiosarjassa. Hamm tullaan näkemään tänä vuonna valkokankaalla muun muuassa Friends with Kids -elokuvassa.

Mad Menin myötä supersuosioon signgahtanut 41-vuotias näyttelijä on nyt avautunut vaikeuksistaan uransa parissa The Hollywood Reporter -sivustolle. Mies kertoo kohdanneensa muun muassa paljon negatiivisia ihmisiä. Hamm kertookin saaneensa erittäin tiukkaa palautetta eräältä televisiopomolta koe-esiintyessään jo seitsemännen televisiosarjan pilottijaksoon.

– Televisiokanavan johtaja sanoi minulle etten tulisi koskaan olemaan televisiotähti, Jon Hamm kertoo vaikeuksistaan.

Suosikkinäyttelijä kertoi sivuston haastattelussa myös kuinka hän asui Los Angelesissa kymmenen vuotta ilman töitä ja rahaa. Vaikeinta miehen mukaan tyhjätaskuna elämisessä oli epätietoisuus tulevasta. Nyt näyttelijällä ei kuitenkaan ole enää pulaa rooleista, sillä Mad Men -televisioroolinsa lisäksi Hamm on lähivuosina nähty myös useissa menestyselokuvissa.

Missourissa varttunut Jon Hamm teki ensimmäisen näyttelijätyönsä ala-asteella Nalle Puh -musikaalissa. Sittemmin hän kuitenkin unohti näyttelemisen ja keskittyi teinivuosinaan enemmänkin jalkapallon ja baseballin pelaamiseen. 25-vuotiaana Hamm haaveili näyttelijän urasta ja muutti Los Angelesiin roolitöiden perässä. Hän onkin esiintynyt jo lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa kuten The Simpsons, Gilmoren tytöt ja Sucker Punch.