Metallica pyytää apua fanin murhaajan etsinnöissä – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimpiin lukeutuva rockyhtye Metallica koki järkytyksen vuonna 2010, kun yhtyeen konsertin yhteydessä kadonnut nuori nainen löydettiin murhattuna. Nyt bändin johtohahmo James Hetfield on laittanut oman kortensa kekoon murhaajan löytämiseksi.

Muusikko on nauhoittanut julkisen tiedotteen, jossa pyydetään apua Morhan Harrington -nimisen opiskelijatytön murhan selvittämiseksi. Nuori nainen katosi Metallican keikan jälkeen Charlottesvillessä Virginiassa 9.10.2009. Hänen ruumiinsa löydettiin kolme kuukautta katoamisen jälkeen.

YouTube-videolla laulaja-kitaristi pyytää kaikkien murhasta jotain tietävien astuvan esiin. Videolla näytetään myös poliisin piirroksia epäillystä murhaajasta, jota on metsästetty kuumeisesti tytön kohtalon selviämisen jälkeen. Metallica osallistui alkuvuodesta 2010 aktiivisesti silloin vielä kateissa olleen opiskelijan etsintään lupaamalla hänestä 50.000 dollarin löytöpalkkion.

Suomalaisten suosiossa jo vuosia ollut Metallica esiintyi alkukuussa Helsingin Kalasatamassa Sonisphere-festivaalilla. Järjestäjien arvion mukaan paikalla oli noin 47.000 katsojaa, jotka saivat todistaa kuinka rockjyrä Metallica esitti klassikkohittejään. Keikalla kuultiin esimerkiksi yhtyeen legendaarinen Black-albumi kokonaisuudessaan.