Pizza-automaatti ihmetyttää – näin se toimii

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jotkut maailman myyntiautomaateista tarjoavat perinteisten limonadien ja pakattujen sämpylöiden sijaan ostajille hieman erikoisia tarvikkeita tai ruokia. Italialainen Claudio Torghele on keksinyt erittäin erikoisen myyntiautomaatin, joka valmistaa pizzan 2,5 minuutissa.

Torghelin Let’s Pizza -myyntiautomaatteja on ollut Euroopan katukuvassa jo kolme vuotta, mutta nyt automaatit ovat nousseet otsikoihin firman laajentamisyritysten myötä. Pizza Marketplace -sivusto kertoo, kuinka italialaisyrittäjä aikoo lanseerata mekaaniset pizzanpyörittäjänsä myös Amerikkaan, tähdäten muun muassa maan ostoskeskuksiin, sairaaloihin ja lentokentille.

Let’s Pizza -automaatti toimii yksinkertaisesti. Vain 2,5 minuuttia tilauksen asettamisen jälkeen asiakas saa lämpimän ja tuoreen pizzan koneen uumenista. Myyntiautomaatissa on tarjolla neljää erilaista pizzavaihtoehtoa. Let’s Pizza tekee itse kaiken taikinasta asti ja sen kerrotaan olevan täysin hygieeninen tapa nauttia pizzaa.

YouTube-videopalvelusta löytyvällä esittelyvideolla voi omin silmin nähdä, miten ihmelaite tekee pizzaa. Myyntiautomaatista voi ruoan lisäksi ostaa pizzaleikkurin ja ruokailuvälineitä. Yhden uskomattoman nopeasti valmistuvan myyntiautomaattipizzan hinta on Euroopassa 7,35 euroa.