Pikkutyttö paljasti blogissaan mitä koulussa syödään – maistuisiko tämä sinulle?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kouluruoka on ilmaista, mutta joissakin muissa maissa opiskelijat joutuvat maksamaan ruoka-aterioistaan. Kouluruoasta ja sen laadusta kirjoitetaan usein esimerkiksi mielipidepalstoilla. Nyt erään pikkutytön ruokablogista on tullut maailmanlaajuinen hitti.

Kerroimme jo aiemmin kuinka kouluruokaan pettyneen tytön perustama Never Seconds -blogi nousi uutisotsikoihin Skotlannissa. Yhdeksänvuotias Martha Payne perusti blogin, jossa hän julkaisi kuvia surkeasta ja epäterveellisestä kouluruoastaan. Blogissa nähdään kuvia tytön 2,6 euroa maksavista ruoka-annoksista, jotka ovat kaikkea muuta kuin ravitsevia.

Tytön blogin noustua julkisuteen sen kävijäluvut kasvoivat huimasti. Nyt blogi on saanut vieläkin enemmän näkyvyyttä, kun kouluruoan surkeutta kauhistellut julkkiskokki Jamie Oliver kehui sitä Twitter-blogissaan. Tytön kuvat ovat järkyttäneet ravitsemusasiantuntijoita, joiden mielestä tytön koulussa tarjotut ruoat ovat ”pelottavia ja shokeeraavan epäterveellisiä”.