Tsunamin viemä kalastusalus löytyi Yhdysvalloista – tältä se näyttää nyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japaniin taannoin iskeneen tsunamin jälkimaininkeja nähdään yhä edelleen ympäri Tyyntä valtamerta. Valtavan romulautan kerrottiin taannoin lähestyvän Yhdysvaltojen rannikkoa, josta onkin jo löytynyt esimerkiksi talojen jäänteitä ja kontteja.

Nyt Yhdysvaltoihin saakka on ajautunut eräs tsunamin Japanista viemä kalastusalus. Alus löytyi kaiken lisäksi maan länsirannikolta Washingtonin osavaltiosta, eli sen on täytynyt kiertää reilussa vuodessa valtavan pitkä matka merivirtojen mukana.

Rannalle ajautunut kymmenmetrinen kalastusalus oli varsin erikoisen näköinen, sillä siihen oli kiinnittynyt merimatkan aikana suuri määrä mereneläviä. Aluksen sisältä löytyi pelastusliivit ja jopa radio, Seattle Times uutisoi. Viime viikolla Oregonin osavaltiossa rannalle ajautui Japanista lähtenyt 25 metriä pitkä laituri.