Hämmentävä UFO-havainto Kiinassa – tallentui videolle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lähiaikoina maailmalla on tehty runsaasti havaintoja eriskummallisista esineistä, joiden väitetään olevan ufoja. Nyt myös Kiinassa on nähty lentäviä esineitä, joiden uskotaan edustavan maapallon ulkopuolista elämää.

Uutistoimistot kertovat, kuinka ufohavainto tehtiin Shenzhou 9 -raketin laukaisemisen yhteydessä viime lauantaina. Rakettimatkalla on mukana Kiinan ensimmäinen naispuolinen astronautti, joten laukaisu sai osakseen paljon huomiota. Monien huomio kiinnittyi kuitenkin myös laukaisusta kuvatulla videopätkällä näkyviin erikoisiin lentäviin esineisiin, joiden väitetäänkin nyt olevan ihka oikeita ufoja.

Laukaisua esittelevällä YouTube-videolla nähdään ajassa 4:13, kuinka kaksi tunnistamatonta esinettä lentää raketin ohi. Asiantuntijat ovat varmoja, etteivät videolla nähtävät pilkut voi olla lintuja, sillä tässä vaiheessa raketti oli jo ehtinyt korkeuteen, jossa ei ole hengitettävää ilmaa. Lintujen olisi myös pitänyt olla erittäin kuumia, jotta ne olisivat näkyneet infrapunakameralla kuvatulla videolla.

Videolla ei myöskään nähdä tähtiä, sillä laukaisun aikaan niitä ei ollut näkyvissä taivaalla. Ufoteoriaa puolustavien mukaan esineet eivät myöskään voi olla raketista irtoavia osia, sillä osien nähtiin putoavan raketin takaosasta. Erikoiset lentävät esineet taas ohittivat raketin sen etupuolelta. Joidenkin mukaan videolla nähtävät erikoisuudet voisivat kuitenkin olla vain kameran edestä lentäviä ötököitä.

– En voi olla varma siitä mitä ne olivat sen perusteella kuinka vähän aikaa ne olivat näkyvissä, Zhang Yunhua Beijingin UFO-tutkimuskeskuksesta kertoo.