Ahneuden huippu? Supertähdet rahastavat fanitapaamisilla – tuhansia euroja sekunneista

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Aikaisemmin oman musiikki-idolin tapaaminen oli mahdollista vain kilpailun voittamalla tai konserttipaikan takahuoneeseen livahtamalla. Nykyään myös kuvettaan kaivamalla on mahdollisuus tällaiseen elämykseen. Nyt tähdet nimittäin rahastavat fanitapaamisilla huimiakin summia.

Uuden sukupolven popparit ovat muokanneet tapaa, jolla artistin ja fanin suhde määräytyy. Justin Bieberin, One Directionin ja Cheryl Colen ansiosta faneilla ympäri maailmaa on mahdollisuus päästä tapaamaan idoliaan, mikäli he maksavat suuret summat artistille. Uusien popsensaatioiden lisäksi myös vanhat suosikkiyhtyeet ovat alkaneet noudattaa käytäntöä, uutisoi Daily Mail sivusto.

Yleensä tapaaminen on lyhyt ja kestää vain sekunteja. Hetken juttelun jälkeen fanit pääsevät valokuvaan tähden kanssa, jonka jälkeen heidät saatellaan pois tilanteesta. Liput fanitapaamiseen alkavat 100 punnasta eli 130 eurosta.

Musiikkiteollisuus sai äskettäin kritiikkiä ahneudesta, kun Cheryl Cole veloitti 350 puntaa eli 450 euroa sekuntien mittaisesta fanitapaamisesta konserttinsa yhteydessä. Teollisuuden sisäpiiriläisten mukaan trendi on kuitenkin kuumimmillaan juuri fanien ansiota. Fanitapaamiset voivat lisätä parhaimmillaan lähes 600.000 puntaa eli 775.000 euroa artistin lompakkoon konserttikiertueen tulojen lisäksi.

Paul McCartneyn, Rod Stewartin ja Kylie Minoguen kerrotaan tarjoavan myös VIP-lippuja keikkaharjoituksiinsa. Tarjoukseen lukeutuu ruokaa, lahjoja ja railakkaat jälkibileet. Fanit saattavat haluta näihin tähtitapaamisiin, mutta ne harvoin järjestyvät heidän tahtonsa mukaan. Tapaamiset toimivatkin yleensä artistin ehdoilla, tähti voi siis esimerkiksi ärsyyntyessään kieltäytyä poseeraamasta yhteiskuvissa.

Beyoncella on tapaamisissa sääntö, jonka mukaan hän ei halaa fanejaan. Kalleimmista tapaamisista ovat vastanneet tähän mennessä Madonna, Justin Bieber ja One Direction, joiden rahastamat sekunnit kustansivat faneille 1.000 – 3.000 puntaa eli 1.500 eurosta 3.500 euroon. Pelkästään ahneudesta ei kuitenkaan voida puhua, sillä jotkut artistit lahjoittavat tapaamisten tuotot suoraan hyväntekeväisyyteen.