Cheek jännitti levynsä menestystä: ”Lähteekö vai eikö lähde”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen suosikkiräppäri Cheek esiintyi juhannuksena esimerkiksi Himoksella ja Kalajoella. Stara tapasi kiireisen artistin Kalajoen Juhannuksessa. Siellä miehen energisellä keikalla kuultiin aimo annos uuden Sokka Irti –albumin hittikappaleita.

Albumi myi heti ilmestymisensä jälkeen 12.000 kappaletta, jonka jälkeen albumin voittokulku on vain jatkunut. Siitä on julkaistu kolme menestynyttä singleä, jotka ovat Pyrkiny Vähentää, Sokka Irti ja Syypää sun hymyyn. Levyn menestys ei ollut kuitenkaan heti alkuun varmaa.

– Alkuvuodesta oli vielä sellainen fiilis, että lähteekö tää vai eikö tää lähde. Älytön paine tuntui joka suunnasta, mutta kuitenkin tästä tuli mun nopeimmin kultaa myynyt albumi. Jengi on ottanut sen hyvin vastaan. Moni vanha diggari on tituleerannut sitä mun parhaaksi levyksi, siitä tulee hyvä mieli, Cheek kertoi Staralle.

Räppäri kokee nyt saavuttaneensa levylle asettamansa tavoitteet. Mies huomasi aiemman Jare Henrik Tiihonen 2 –albumin kohdalla, ettei levyllä ollut tarpeeksi keikoille sopivaa materiaalia. Hän päätti korjata tilanteen uudella albumillaan, ja keskittyikin levyn luomisessa yleisöön uppoaviin tarttuviin kappaleisiin.

– Lähdin tekemään tätä levyä sillä fiiliksellä, että uudistan keikkasettiä. Suunnittelin festareita varten esimerkiksi kappaleet Ei oikotietä ja Kyyneleet, joita on ollut tosi kiva vetää keikoilla. Tällä kertaa Sokka Irti –albumilla on paljon sellaisia biisejä, jotka on lähteneet toimimaan todella hyvin keikoilla.