Hollywood järkyttyi: Legenda menehtyi yllättäen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen käsikirjoittaja Nora Ephron on menehtynyt leukemiaan 71-vuotiaana. Poismeno tuli yllätyksenä, sillä tieto sairauden vakavuudesta tuli tähden tiedottajalta vain muutama tunti ennen suru-uutista.

Nora Ephron tunnetaan ehkä parhaiten Kun Harry tapasi Sallyn ja Uneton Seattlessa -elokuvien kirjoittamisesta. Tuorein naisen kirjoittama elokuva on Meryl Streepin tähdittämä Julie & Julia.

TMZ-sivusto kertoo, että Ephron oli taistellut sairautensa kanssa jo pitkään. Useat tahot pitivät menestynyttä käsikirjoittajaa jopa yhtenä Hollywoodin vaikutusvaltaisimmista naisista. Ephron sai kattavan uransa aikana parhaan käsikirjoituksen Oscar-ehdokkuuden elokuvista Uneton Seattlessa, Kun Harry tapasi Sallyn ja Tapaus Silkwood.

Käsikirjoittaja oli ennen naimisissa Watergate-skandaalista kirjoittaneen journalistin Carl Bernsteinin kanssa. Kuollessaan Ephron oli naimisissa kolmannen aviomiehensä käsikirjoittaja Nicholas Pileggin kanssa. Häntä jää myös kaipaamaan hänen kaksi aikuista poikaansa.