Kesän hittiherkku: Lasiselta näyttävät perunalastut – katso kuvat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Perunalastut, eli sipsit, ovat kuuluneet suomalaisten suosikkiherkkuihin jo melko pitkään, mutta tätä uutuutta ovat kuitenkin harvat maistaneet. Instructables-sivusto nimittäin neuvoo, miten sinäkin voit tehdä kotonasi läpinäkyviä, lasisilta näyttäviä perunalastuja.

Läpinäkyvät sipsit ovatkin muuttaneet suosikkiherkun todelliseksi taideteokseksi. Tavallisista sipseistä ulkomuodoltaan radikaalisti poikkeavat lasiperunalastut maistuvat ja tuntuvat täysin samalta kuin muutkin sipsit. Alkuperäisen läpinäkyvien sipsien ohjeen loihti Hamid Salimian -niminen kokki, mutta Instructables-sivusto muutti ohjeen helposti toteutettavaan muotoon. Tutustu ohjeeseen tästä.

Omien läpinäkyvien lasisipsien tekemiseen tarvitsee perunoita, suolaa, oliiviöljyä, vettä ja perunatärkkelystä. Halutessaan läpinäkyviin sipseihin voi lisätä myös yrttejä makua tuomaan. Hieman aikaavievän ohjeen toteuttaminen on erittäin palkitsevaa, sillä kesäjuhlien vieraat ovat varmasti vaikuttuneita erikoisista tarjoiltavista.