Nainen varoitti autoilijoita ratsiasta – heitettiin putkaan

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Suomessakin poliisit tekevät autoilijoille välillä valvontaiskuja eli ratsioita, jotta rattijuopot ja ylinopeutta ajavat saataisiin kiinni. Nyt eräs amerikkalaisnainen kertoo joutuneensa poliisin tiukkojen otteiden uhriksi vain, koska hän varoitti autoilijoita tulevasta ratsiasta.

Teksasilainen Natalie Plummer on kertonut KTRK-uutisille, kuinka hänet heitetiin 12 tunniksi putkaan autoilijoiden varoittamisen seurauksena. Plummer oli ollut pyöräilemässä Houstonissa, kun hän oli nähnyt poliisit pitämässä ylinopeusratsiaa. Tämän nähtyään nainen oli kirjoittanut isolla ruskeaan paperikassiin varoituksen edessä olevasta ratsiasta. Plummer piti kassia ylhäällä autotien vieressä.

Tämä ei kuitenkaan olisi ehkä kannattanut, sillä autoilijoiden varoittaminen ei sopinut poliiseille. He tulivat Plummerin luo ja alkoivat tutkimaan hänellä olleen selkärepun sisältöä. Sitten lainvalvojat pistivät naisen käsirautoihin ja pidättivät tämän poliisin työhön sekaantumisesta. Poliisimiehet myös uhkailivat naisen saavan teostaan 3 – 5 vuoden vankeustuomion.

Ymmärrettävää kyllä näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Plummer sai lopulta ainoastaan sakot kävelemisestä tieosuudella, jossa ei ollut jalkakäytävää. Naisen mukaan hän oli kuitenkin ollut jalkakäytävällä, eikä itse autotiellä. Yhteensä 12 tuntia pidätyksensä aikana putkassa lojunut Plummer kokeekin, että poliisit käyttivät tekosyytä pidättääkseen hänet.