CNN ja Fox News -uutiskanavat mokasivat nolosti

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kaikki mediat tekevät välillä virheitä, mutta suurien televisiokanavien virheet nousevat erityisen nopeasti verkkoon ja kritiikin alaiseksi. Nyt näin on käynyt arvostetulle CNN-uutiskanavalle ja hieman vähemmän mairittelevan maineen omaavalle Fox News -kanavalle.

Molemmat uutislähteet olivat nimittäin julkaisseet lähetyksissään totuudesta täysin poikkeavaa tietoa. Kyseessä oli torstainen Yhdysvaltain korkeimman oikeuksen päätös, jonka mukaan presidentti Barack Obaman terveydenhuoltouudistus on perustuslain mukainen. Uudistuksen mukaan jokaisella kansalaisella on oltava sairasvakuutus. Tämän epäiltiin aiemmin olevan maan perustuslain vastaista.

Uutiskanavat olivat korkeimman oikeuden päätöksestä kuitenkin mitä ilmeisimmin eri mieltä, sillä he kertoivat lähetyksissään oikeuden äänestäneen terveydenhuoltouudistuksen perustuslain vastaiseksi. Totuus oli kuitenkin päinvastainen. Maan katsotuimpiin lukeutuvat uutiskanavat olivatkin ehkä varautuneet sekä puoltavaan että laillisuutta vastustavaan päätökseen kahdella erillisellä jutulla, joista sitten juuri se väärä pääsi televisioon asti.

CNN ja Fox News korjasivat nopeasti virheensä, mutta pöllämystyneet katsojat olivat jo ehtineet kommentoimaan noloa virhettä netissä. Kanavien mokalle onkin naureskeltu runsaasti muun muassa monissa Twitter-päivityksissä.