Maailman lihottavimmat ruoat listattiin – ei laihduttajille!

Lifestyle · Meri Pulkkinen

On yleisesti tunnettua, että erilaisissa pikaruoissa on paljon kaloreita. Nyt pahimipien terveysintoilijoiden kannattaakin kääntää katseensa poispäin, sillä Oddee-sivusto on listannut 12 maailman kaloripitoisinta ruoka-annosta. Mukana on esimerkiksi maailman rasvaisin voileipä.

Listaukselta löytyy esimerkiksi brittikokki Tristan Welchin luoma voileipä, jossa on 35 erilaista lihaa. Painoa mammuttileivällä onkin päätähuimaavat 12,7 kilogrammaa. Tiensä listalle löysi myös makkaraan ja pekoniin käärityt hot dogit, joissa on rasvaa varmasti vaikka muille jakaa. Katso koko lista tästä.

Kuva: The Food Network UK

Kalorimäärissään kauas ei kuitenkaan jää maailman rasvaisin voileipä, jossa on muun muassa pekonia, hot dogeja, sipsejä, kananmunia ja siirappia. Laihduttajan painajaisessa onkin rasvaa kauhistuttavat 207 grammaa. Löytyy listalta kaloripommeja myös makean ystäville, sillä esimerkiksi taikinaan kastetut ja friteeratut Oreo-keksit ovat nousseet muiden joukkoon huiman kalorimääränsä ansioista.

Lisää massaa varteensa etsivät haluaisivat varmasti kokeilla ehkä listan erikoisinta ruoka-annosta, joka kulkee nimellä A Luther Burger. Donitsihampurilaiseksikin kutsutussa kaloripommissa hampurilaissämpylät on korvattu joko yhdellä halkaistulla tai kahdella kokonaisella kuorrutetulla donitsilla. Kaloreita tässä innovatiivisessa purilaisessa on versiosta riippuen aina 800 ja 1.500 kalorin väliltä.