PETA raivostui ex-lapsitähdille – syynä ökykallis turkisreppu

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kaksoissisarukset Mary-Kate ja Ashley Olsen aloittivat uransa lapsinäyttelijöinä Full House -televisiosarjassa. Hollywood-tähteyden sijaan julkkiskaksoset ovat viime vuosina keskittyneet uriin muotisuunnittelijoina. Nyt PETA on suuttunut neitokaisille.

E! Online kertoo, kuinka maailman tunnetuin eläinsuojelujärjestö PETA on vetänyt herneen pahasti nenäänsä siskosten tuoreimmasta muotiluomuksesta. Mary-Kate ja Ashley ovat suunnitelleet The Row -luksusvaatemallistoonsa lähes 14.000 euroa maksavan selkärepun, jossa on tilkkuja eri eläinten turkiksista. Eläinten oikeuksia ajava järjestö ei missään nimessä hyväksy turkisten käyttöä.

– Olsenit yrittävät sokkiarvolla korvata sen, mikä heiltä jää uupumaan luovuudessa. Surullista kyllä ketut, vasikat ja alligaattorit – joilta revitään turkit usein heidän vielä ollessaan tajuissaan ja tiedostavia – ovat ne, jotka joutuvat maksamaan tästä, PETA selittää.

PETAn kritiikistä huolimatta Olsenien tuore vaatemallisto on saanut myös kehuja. Esimerkiksi julkkiksia stailaava Rachel Zoe ylisti äsketäin juuri kyseistä turkisreppua blogissaan. Julkkiskaksoset ovat myös saaneet amerikkalaiselta muotisuunnittelijoiden järjestöltä vuoden 2012 naispuolisten muotisuunnittelijoiden palkinnot.

Kaksoissiskot aloittivat näyttelijänuransa yhdeksänkuukautisina vauvatähtinä vuonna 1987 Full House -sarjassa. Mary-Kate ja Ashley ollaan nähty myös esimerkiksi Kuin kaksi marjaa -televisiosarjassa. Näytteleminen on kuitenkin ohi ainakin Ashleyn osalta, sillä hän kertoi taannoin keskittyvänsä tästedes muihin asioihin elämässään.