Arvostelu: Friends with Kids

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Julie (Jennifer Westfeld) ja Jason (Adam Scott) ovat toistensa parhaita ystäviä ja tuttavapiirinsä ainoita sinkkuja. Kun kaksikko huomaa jääneensä ystäväpiirinsä ainoiksi lapsettomiksi, alkaa ajatus perheen perustamisesta yllättäen kiinnostaa.

Lapsen hankinta toimivassa parisuhteessa ei Julieta ja Jasonia kuitenkaan kiehdo, sillä lapsen saaminen näyttää karkottavan kaiken romanttisen rakkauden suhteesta. Niinpä neljääkymppiä lähestyvät ystävykset päättävätkin hankkia lapsen yhdessä, sillä platonista ystävyyttä lapsi ei voisi mitenkään pilata. Yksinkertaiselta tuntuva ajatus osoittautuu kuitenkin paljon luultua monimutkaisemmaksi.

Friends with Kids käsittelee lapsia ja parisuhdetta tuoreesta näkökulmasta. Elokuva pohtii sitä, onko lapsen saaminen parisuhteen ulkopuolella perinteistä ydinperhettä toimivampi ratkaisu. Ajoittain leffa tosin ajautuu kliseisesti kärjistämään liikaa lastensaannin aiheuttamia parisuhdeongelmia. Hyvistä lähtökohdistaan huolimatta komedia ei onnistu hauskuuttamaan keskivertoa enempää.

Elokuvan on ohjannut naispääosaa näyttelevä Jennifer Westfeld, joka vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta. Tapahtumaköyhäksi jäävä komedia nojaa pitkälti dialogien varaan ja ajoittain kerronta junnaa pahasti paikallaan. Kivikasvoinen Westfeld ja kelpo roolin tekevä Scott ovat kuitenkin piristävä ilmestys päärooleissa kuluneiden Hollywood-tähtien sijaan. Sivuosissa pariskuntina nähdään Morsiusneidot-komediasta tuttuja näyttelijöitä. Morsiusneidot-elokuvassa loistanut Kirsten Wiig jää tosin harmittavan pieneen rooliin onnettomana perheenäitinä.

Muutamaa onnistunutta kohtausta ja virkistävää näkökulmaa lukuunottamatta Frieds with Kids ei tarjoile valkokankaalle mitään uutta. Elokuva toimii ihan kelpo ajanvietteenä, mutta suuria tuntemuksia saati hyviä nauruja se ei pysty katsojassaan nostattamaan.

Lajityyppi: KomediaOhjaaja: Jennifer WestfeldtPääosissa: Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Kristen Wiig, Maya Rudolph, Chris O’Dowd, Megan Fox, Edward BurnsEnsi-ilta: 29.6.2012
Kesto: 1h 37 minIkäraja: 12

Pisteet 2/5