Maailman kallein viinipullo – ammattilainen lentää minne tahansa avaamaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhojen viinien hinnat kipuavat joskus huutokaupoissa taivaisiin, mutta yleensä ennemminkin viinipullon sisällön kuin varsinaisen pullon ansiosta. Nyt Australiassa on kehitetty maailman kallein viinipullo, jonka voi avata vain kerran ja jonka vain ammattilainen osaa avata oikeaoppisesti.

Kuva: Splash

Australialaisen Penfoldsin lasneeraama 140.000 euron arvoinen viinipullo sisältää harvinaista vuoden 2004 australialaista Block 42 Cabernet Sauvignonia, mutta suurin osa hinnasta tulee kuitenkin pullosta.

Monimutkaisen ampullimaisen pullon kerrotaan olevan lähes täydellinen viinin säilymisen kannalta, ja pullon hintaan sisältyy myös sen avaaminen. Ammattilainen lentää nimittäin minne tahansa maailmassa avaamaan pullon henkilökohtaisesti, sillä operaatiossa ei perinteinen korkkiruuvi juuri auta. Pullon on suunnitellut lasitaiteilija Nick Mount ja käsin puhaltanut lasitaiteilija Ray Leake.