Nettivideolla kiusatun mummon lomakassa paisuu – saanut jo 660 000 dollaria

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ihmisiä ympäri maailmaa järkyttäneellä Making The Bus Monitor Cry -videolla nähty Karen Huff Klein on saanut osakseen valtavasti mediahuomiota. Julman kiusaamisen kohteeksi joutunut koulubussin valvoja saa kuitenkin koettelemuksestaan tuntuvan korvauksen.

New Yorkin Greecessä kuvatulla YouTube-palvelussa julkaistulla videolla koululaiset kiusaavat julmasti 68-vuotiasta isoäitiä Karen Kleinia, jonka työtehtävänä on valvoa oppilaita koulumatkojen ajan. Oppilaat haukkuvat naista muun muassa lihavaksi, rumaksi ja köyhäksi. Videolla oppilaat myös vihjaavat naisen raiskaavan lapsia. Klein alkaakin videolla itkemään kiusauksen seurauksena.

Naisen tarina levisi nopeasti muun muassa Reddit-sivustolla, jonka seurauksena naiselle alettiin Indiegogo-sivustolla keräämään rahaa kunnon lomaan. Tähän mennessä kovia kokeneelle isoäidille on kerätty 659.503 dollaria, eli huikeat 528.659 euroa. Vuodessa 15.506 dollaria tienaava Klein on myös Reuters-uutistoimiston mukaan saanut Southwest Airlines -lentoyhtiöltä kolmen yön lomamatkan Kalifornian Disneylandiin kymmenelle henkilölle.

Lukuisissa keskusteluohjelmissa vieraillut Klein on kertonut olevansa yllätttynyt saamistaan osanotoista ja lahjoituksista. Yksi isoäitiä kiusanneista oppilaista kertoi CNN-kanavan Anderson Cooper 360 -ohjelmassa olevansa pahoillaan teoistaan, joita hän myös katuu syvästi. Klein itse kertoi CNN:lle, että hän aikoo varmistaa, etteivät lapset enää koskaan tee samaa kenellekään muulle.

Kaikki kiusaamiseen osallistuneet oppilaat ovat tunnistettu, ja he tulevat saamaan koululta rangaistuksen. Tapauksesta tullaan nostamaan myös rikossyytteet. Kiusaamiseen syyllistyneet alaikäiset lapset ovat saaneet videon julkitulemisen jälkeen osakseen tappouhkauksia.