Koiranulkoiluttajille vakava varoitus ympäri Suomea

Ohhoh! · Stara.fi

Lemmikkikoirien ulkoiluttamisen kanssa saa olla usein valppaana, sillä monilla koirilla on taipumus syödä eteensä yllättäen tulevia herkkuja – ja muutakin. Kevään ja kesän aikana ympäri Suomea on kantautunut huolestuttavia tietoja koirien herkuttelutaipumusten traagisesta hyväksikäytöstä.

Touko- ja kesäkuussa Tampereella tapahtui koirien myrkytystapauksia, kun keskustan alueelle ja sen liepeille ainakin Amuriin ja Hämeenpuistoon oli levitetty myrkytettyjä herkkupaloja koirille. Useat koirat saivat niistä myrkytyksen. Nyt koiranomistajia varoitetaan myös erityisesti Turun alueella.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu parhaillaan varoitusviesti, jonka mukaan koiranulkoiluttajien suosimiin paikkoihin on levitetty myrkytettyjä herkkuja ainakin Pansiossa ja Härkämäessä. Myrkyt on kätketty esimerkiksi makkaranpaloihin ja lihapulliin. Koiranomistajien tulee siis tarkkailla tavallista enemmän mitä koira lenkkipolulla tekee. Varoitus kannattaa ottaa vakavasti myös muualla Suomessa.