Nettikampanja leviää Facebookissa: ”Lähetetään Pitbull Alaskaan!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Latinoräppäri Pitbull on viime vuosina keikkunut tiuhaan hittilistojen kärkipaikoilla. Muun muassa Usherin, Enrique Iglesiaksen ja Jennifer Lopezin kappaleillakin vieraillut artisti ei kuitenkaan kuulu kaikkien suosikkeihin, sillä verkossa leviää melko jäätävään kohteluun kannustava kampanja.

Eriskummallinen tapahtumaketju sai alkunsa amerikkalaisen Walmart-kauppaketjun Facebook-kisasta. Kisaan osallistuneet tykkäävät Facebookissa jotain tiettyä Walmart-liikettä. Eniten tykkäyksiä saanut Walmart saa vieraakseen Pitbullin, joka tulee esittelemään Energy Sheets -energialiuskoja. Eräs nokkela antifani kuitenkin on kellauttanut koko kilpailun päälaelleen, sillä hänen ansiostaan kuuma latinoräppäri saatetaan passittaa Alaskaan hytisemään.

David Thorpe sai yllättävän ideansa nähtyään Walmart-kisan lehdistötiedotteen. Thorpe alkoi pikaisesti levittää Twitter-mikroblogissaan ”Lähetetään Pitbull jäiselle tundralle” -kampanjaa, jonka idea yksinkertaisuudessaan on saada eniten ääniä Walmartin Alaskan-liikkeelle. Ainoastaan 6.130 asukkaan Kodiakissa sijaitseva Walmart onkin kisassa mukana olevista kaupoista kaukaisin.

Thorpe ei itse ole kotoisin Kodiakista, mutta miehen mukaan Alaskaan lähetetty Pitbull vain kuulostaa hauskalta idealta. Mies kirjoitteleekin ahkerasti Twitter-viestejä, joissa kannustetaan äänestämään Kodiakin Walmartia. Vielä on kuitenkin hieman epäselvää fanittaako moni Kodiakin 6.130 asukkaasta Pitbullia.

– Pitbull, paleltuneena, hylättynä ja jäisen erämaan ympäröimänä joka suunnasta, putoaa polvilleen ja huutaa: DAALLEEeeeee, David Thorpe visualisoi Twitterissä.